Natječaji

Filtrirajte natječaje:
Od:
Do:
Institucija:Zaklada "Kultura nova"
Razina institucije:Zaklade, fondovi, zavodi i agencije
Područje provedbe aktivnosti (županija):Područje cijele Hrvatske
Naziv objavljenog natječaja/poziva:Javni poziv za projektne prijedloge institucija za pružanje podrške programima mobilnosti za umjetnike i/ili kulturne radnike
Datum objave natječaja/poziva:11.7.2019.
Datum zatvaranja natječaja/poziva:27.9.2019.
Ukupni iznos raspoloživih sredstava:1.500.000,00 €
Poveznica na objavljeni natječaj/poziv:Poveznica
Napomena:Cilj poziva je da umjetnici i kulturni radnici razviju i implementiraju vlastite individualne programe mobilnosti potpomognuti sredstvima Europske komisije kako bi iz takvih iskustava proizašle preporuke koje bi Europska komisija koristila u osmišljavanju zasebnog trajnog natječaja za mobilnost umjetnika i kulturnih radnika koji bi se provodio u sklopu programa Kreativne Europe 2021. – 2027.

U sklopu poziva postoje dvije mogućnosti financiranja: jedna u kojoj korisnik izravno dodjeljuje financijsku podršku umjetnicima i kulturnim radnicima i druga u kojoj korisnik sredstava pruža financijsku podršku domaćinskoj instituciji koja onda dalje distribuira podršku individualnim programima mobilnosti umjetnika i kulturnih radnika.

Rok za prijavu je 27. rujna 2019., 17h, a na otvoreni poziv se mogu prijaviti neprofitne organizacije (privatne ili javne), javna tijela (državna, regionalna, lokalna), međunarodne organizacije, sveučilišta, obrazovne ustanove, istraživački centri i profitna tijela.