Udruge dobile više od 10 milijuna kuna iz fondova EU za projekte poticanja zapošljavanja mladih, osoba s invaliditetom i ostalih ranjivih skupina u društvu

                               

Jedanaest organizacija civilnoga društva danas je potpisalo ugovore o dodjeli   bespovratnih sredstava iz programa Podrška programima organizacija civilnoga društva u području zagovaranja i motivacije za društveno isključene skupine u sklopu EU - Operativni program Razvoj ljudskih potencijala, financiranog iz sredstava EU i Ureda Vlade RH za udruge.

Projektima ukupne vrijednosti veće od 10 milijuna kuna poticat će se zapošljavanje mladih i osoba s invaliditetom, te će se zagovarati uključivanje ranjivih skupina u procese odlučivanja kao i promicati društvena uključenost tih skupina.
 
Ovi projekti u znatnoj mjeri doprinose prepoznavanju organizacija civilnoga društva i njihove uloge u društvenom i gospodarskom razvoju lokalne zajednice. Kroz provedbu projektnih aktivnosti u sljedećih 18 mjeseci na lokalnoj razini će doći do jačanja društvenog kapitala putem stvaranja mreža podrške i motiviranjem pripadnika najranjivijeg dijela stanovništva.

                               
 
Kako je na današnjem predstavljanju projekata u Kući Europe istakao Dario Baron, pomoćnik ministra rada i mirovinskog sustava, „civilno društvo značajan je dionik u procesu korištenja sredstava iz strukturnih fondova EU, pa tako i iz Europskog socijalnog fonda, što dokazuju i ovi projekti“.
 
Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Ured Vlade RH za udruge odgovorni su za praćenje uspješnosti provedbe ovih projekata. 
 
Ovdje možete preuzeti popis ugovorenih projekata.

 



Pisane vijesti