Projektima udruga 5,6 milijuna kuna iz EU-programa IPA 2011 za poticanje održivog razvoja lokalne zajednice

U Kući Europe u Zagrebu danas su predstavljeni projekti namijenjeni jačanju sposobnosti organizacija civilnog društva u svrhu provedbe aktivnosti s ciljem poboljšanja i uključivanja mjera za zaštitu prirode u lokalne gospodarske procese te procese društvenog razvoja razvijanjem održivih međusobnih i međusektorskih partnerstava.

                            

Šest projekata vrijednih 5,6 milijuna kuna, ugovoreno je u rujnu u okviru programa IPA 2011 "Potpora organizacijama civilnog društva za razvijanje partnerstava za održivo korištenje zaštićenih područja u Hrvatskoj, uključujući moguća područja unutar NATURA 2000", dodjele bespovratnih sredstava financiranih iz sredstava EU, te sredstava Ureda Vlade RH za udruge.       
 
 Projekti će se idućih 8 mjeseci provoditi na području 9 županija, a korisnici su udruge koje djeluju u području zaštite okoliša, u partnerstvu s ostalim udrugama, javnim ustanovama, školama i gradovima i općinama. 
 
Kako je na današnjem predstavljanju istaknuto, očekuje se da će se poticanjem partnerstva udruga s javnim sektorom doprinijeti uspješnijem gospodarenju prirodnim resursima.
 
Usto, radit će se na uključivanju građana u suradnju s javnim sektorom, kako bi se podržao lokalni socioekonomski razvoj temeljen na načelima održivog korištenja prirodnih resursa.
Također, poticat će se i razvoj turističke ponude, a s ciljem jačanja gospodarske učinkovitosti i stvaranja značajnih mogućnosti za stvaranje održivih "zelenih" poslova.
 
Popis ugovorenih projekata možete preuzeti ovdje


Pisane vijesti