Natječaj CTA za organizacije mladih u području poljoprivrede i IC tehnologija

Tehnički centar za poljoprivredu i ruralnu suradnju (CTA) objavio je poziv za organizacije mladih, kao i organizacije koje se bave mladima za financiranje aktivnosti u području unaprjeđenja poduzetništva mladih u poljoprivredi i ICT inovacija.
Cilj ovog natječaja je unaprjeđenje poduzetništva u poljoprivredi i potpora inovacijama mladih u informatičko-komunikacijskoj tehnologiji, te promocija mogućnosti za zapošljavanje mladih.
Iznos financijskih potpora je u rasponu od 30.000 do 100.000 eura, a projekti se moraju provoditi u grupi zemalja Afrike, Kariba i Pacifika.

Tehnički centar za poljoprivredu i ruralnu suradnju je zajednička međunarodna institucija Afrike, Kariba i Pacifika (ACP) Skupina država i Europske unije (EU).
 
Područja natječaja:
 
1. Projekti s ciljem jačanja angažmana mladih i poduzetništva u strateškim prehrambenim lancima robnih vrijednosti - prijedlozi trebaju biti usmjereni na konsolidaciju poljoprivredno-prehrambenih zadruga i tvrtki na čelu s mladim ljudima, ili stvaranju inovativnih poljoprivredno-poduzetničke mehanizama za dobrobit mladih.
 
2. Projekti usmjereni na provedbu "AgriHack Talent" programa na nacionalnoj ili regionalnoj razini, s naglaskom na razvoj lanca vrijednosti, regionalne trgovine i prilagodbe klimatskim promjenama za strateške prehrambene artikle - prijedlozi mogu uključivati aktivnosti kao što su hackathon ili kodiranje natjecanja, jačanje kapaciteta, poduzetničke potpore u IC tehnologijama i poljoprivredi, kao i promocija kreiranih proizvoda. Prijedlozi također mogu uključivati i druge aktivnosti.

Rok za dostavljanje prijava je 15. veljače 2015.
 
Više o natječaju ovdje.