Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva objavila Natječaj za prijavu volonterskih inicijativa i inovativnih modela razvoja volonterstva za dodjelu nagrade "Otisak srca" u 2015. godini

Nacionalna zaklada i ove godine raspisuje natječaj za prijavu volonterskih inicijativa i inovativnih modela razvoja volonterstva i nagrađuje najkvalitetnije prijave nagradom, koja od 2012. godine ima naziv "Otisak srca".

Cilj ovog natječaja je potaknuti djecu i mlade na dobrovoljni – volonterski angažman u lokalnoj zajednici kroz razvoj aktivizma, empatije, solidarnosti i socijalnih vještina kojima će znati prepoznati i riješiti (ili sudjelovati u rješavanju) problema u lokalnoj zajednici u kojoj žive.
 
Ovim natječajem Nacionalna zaklada poziva osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj da prijave svoje prijedloge volonterskih inicijativa (osnovne škole) ili vlastite inovativne modele razvoja volonterstva (srednje škole) i time vlastitim primjerima omoguće široj javnosti spoznaju vrijednosti volonterstva kojim se doprinosi boljem i solidarnijem svijetu u kojem živimo. Poticaj je to obrazovnim institucijama da prihvate volontiranje kao učinkovit način stjecanja novih znanja i vještina djece i mladih.
 
Natječaj je otvoren do 1. listopada 2015., više informacija možete pogledati ovdje.