Istarska županija obavila Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava udrugama za međunarodne aktivnosti i sufinanciranje projekata odobrenih za financiranje u okviru programa EU i drugih programa međunarodne suradnje za 2017. godinu

Istarska županija, Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove, poziva udruge koje su programski usmjerene na provedbu međunarodnih aktivnosti, te pripremu i provedbu projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije i drugih programa međunarodne suradnje, da se prijave na ovaj javni poziv za dodjelu sredstava udrugama za međunarodne aktivnosti i sufinanciranje projekata odobrenih za financiranje u okviru programa Europske unije i drugih programa međunarodne suradnje za 2017. godinu.
Udruge sukladno ovom Javnom pozivu mogu prijaviti projekte iz sljedećih prioritetnih područja:
a) Prioritetno područje I. – međunarodne aktivnosti udruga,
b) Prioritetno područje II. - sufinanciranje projekata udruga odobrenih za financiranje u okviru programa Europske unije i drugih programa međunarodne suradnje.

Ukupna vrijednost Natječaja iznosi 220.000,00 kuna.

Navedeni iznos sredstava bit će raspoređen u sljedećim prioritetnim područjima:
  • Prioritetno područje I. (međunarodne aktivnosti udruga), u ukupnom iznosu od 70.000,00 kuna,
  • Prioritetno područje II. (sufinanciranje projekata udruga odobrenih za financiranje u okviru programa Europske unije i drugih programa međunarodne suradnje), u ukupnom iznosu od 150.000,00 kuna.
Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 5.000,00 kuna, a najveći iznos 22.000,00 kuna. Navedeni limiti vrijede za oba prioritetna područja koja su predmet ovog Javnog poziva.
Rok za podnošenje prijava projekata po ovom Javnom pozivu završava 1. ožujka 2017. godine, a više informacija možete pronaći ovdje.