Javna tribina i radionica u Varaždinu: Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?


 

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske s partnerima- platformom CROSOL i Deskom Kreativne Europe organizira javnu tribinu i radionicu pod nazivom Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?, u sklopu programa Europa za građane 2014-2020, koja će se održati u srijedu, 13. ožujka 2019. godine, u Varaždinu, u Palači Herzer, Franjevački trg 10, od 10.30 – 15.00 sati.

Svrha tribine i radionice je potaknuti širu raspravu građana o definiranju prioriteta i poruka Republike Hrvatske kojima se želi prezentirati u siječnju 2020., kada započinje s predsjedavanjem Vijećem Europske Unije i Rijeka postaje Prijestolnica kulture. U ulozi domaćina možemo kroz predsjedanje Vijećem Europske unije upravljati gorućim europskim temama, a kroz inicijativu Europske prijestolnice kulture poticati promišljanja o europskim temama putem kulturno-umjetničkih sadržaja. Kakav doprinos Republika Hrvatska želi dati kulturnom i političkom kontekstu Europske unije? Hoćemo li u tome uspjeti?  Što točno znači predsjedati EU? Koje teme mi građani smatramo važnima za promicanje tijekom ovih dvaju događaja? U istom kontekstu, koje su prilike za financiranje projekata organizacija civilnog društva i JLPS-a u sklopu programa Europa za građane i Kreativna Europa?

Program događanja možete preuzeti ovdje, a prijavu je moguće izvršiti isključivo popunjavanjem online prijavnice najkasnije do ponedjeljka, 11. ožujka 2019, do 12 sati, nakon čega će biti poslana potvrda sudjelovanja. Troškove prijevoza i eventualnog smještaja snose sudionici, dok Ured za udruge Vlade RH s partnerima osigurava materijale i osvježenja tijekom događanja. Kontakt za dodatne informacije: europazagradane@udruge.vlada.hr , 01/45 99 810.

Veselimo se Vašem dolasku!



Pisane vijesti