Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“

Prijavite se i osvojite sredstva i podršku PR stručnjaka za promociju vaših projekata.

Javni poziv
„Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“
Tema poziva: „Održivi razvoj“
Datum objave: 2. travnja 2019.
Rok za dostavu prijava: 2. svibnja 2019.
 
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću, poziva udruge koje će promovirati svoje aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata udruga 2019., a provode aktivnosti kojima se promiče održivi razvoj kroz društveno korisne aktivnosti u lokalnoj zajednici, da se prijave na Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“.

Ovim Javnim pozivom želi se promovirati održivi razvoj[1] kroz društveno korisne aktivnosti u lokalnim sredinama kroz podizanje svijesti i educiranje o održivom razvoju. Organizacije civilnoga društva (OCD) imaju važnu ulogu u uspostavljanju dijaloga o izgradnji i provedbi politika održivog razvoja, osmišljavanju i provedbi inovacija (društvenih, kulturnih, ekonomskih i sl.) te pokretanju partnerskih projekata za održivi lokalni razvoj.

Aktivnosti kojima će se putem Javnog poziva pružiti komunikacijska podrška moraju se provoditi u razdoblju između 1. rujna do 30. studenog 2019. godine, a udruge koje se prijavljuju na Javni pozivu moraju sudjelovati na Danima otvorenih vrata udruga 2019.
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ), u suradnji s agencijama za odnose s javnošću (CTA komunikacije i Equestris) dodijelit će dvjema udrugama stručnu komunikacijsku podršku savjetnika mentora za odnose s javnošću te studenata odnosa s javnošću u osmišljavanju i provedbi medijskih i komunikacijskih planova za promociju društveno korisnih aktivnosti koje provode udruge.

Za svaku udrugu osigurana je stručna podrška i financiranje troškova izrade promotivnih materijala i oglašavanja društveno korisnog programa udruge. U sklopu Javnog poziva financirat će se aktivnosti promocije vidljivosti rada udruge u svrhu jačanja komunikacijskih kapaciteta udruge i promocije društveno korisnih aktivnosti. Ured za udruge dodijelit će dvije financijske podrške u iznosu od po 30.000,00 kuna.
 
Kriteriji za dodjelu nagrade:
  • doprinos aktivnosti općem dobru
  • promicanje održivog razvoja
  • inovativnost planiranih aktivnosti
  • izvedivost i zaokruženost predloženog projekta
  • održivost projekta
  • udruga aktivno promovira svoje redovne aktivnosti u okviru manifestacije 'Dani otvorenih vrata udruga'
 
Kada i kako se prijaviti?
Na Javni poziv prijavljuje se do zaključno 2. svibnja 2019. dostavom popunjenih obrazaca koji su sastavni dio Uputa za prijavitelje.

Upute za prijavitelje preuzmite ovdje

Obrazac za prijavu preuzmite ovdje

Obrazac proračuna preuzmite ovdje

Obrazac izjave o financiranim projektima preuzmite ovdje
 
[1] Na konferenciji Ujedinjenih naroda o održivom razvoju održanoj u New Yorku u rujnu 2015., usvojen je program globalnog razvoja za 2030 (Agenda 2030) te je doneseno 17 ciljeva održivog razvoja za razdoblje do 2030. 


Pisane vijesti