Održana „Konferencija o otvorenoj vlasti u Bosni i Hercegovini“

Javno predstavljanje prvog Akcijskog plana za provedbu Partnerstva za otvorenu vlast u Bosni i Hercegovini, za razdoblje 2019.-2121.

U utorak, 12. veljače 2020. godine u Sarajevu je održana „Konferencija o otvorenoj vlasti u Bosni i Hercegovini“ na kojoj je prisustvovao veliki broj vladinih predstavnika i predstavnika nevladinih organizacija uključenih u provedbu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Bosni i Hercegovini. Svrha konferencije bila je predstaviti dosad poduzete aktivnosti na provedbi ove inicijative, kao i mjere iz Akcijskog plana za provedbu Partnerstva za otvorenu vlast u Bosni i Hercegovini za razdoblje 2019.-2121.

Tijekom konferencije predstavljena su iskustva vlada iz susjednih zemalja - Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije vezano za otvorenu vlast. Sudionice u panelu, među kojima i predstavnica Ureda za udruge, predstavile su izazove s kojima su se susrele u svojim zemljama, kako su ti izazovi prevladani te također istaknule uspješne primjere, dobre prakse i naučene lekcije koji bi mogli biti od koristi specifičnom kontekstu Bosne i Hercegovine.

Program konferencije sa svim panelima i panelistima dostupan je ovdje.

Pisane vijesti | Partnerstvo za otvorenu vlast