Održana konstituirajuća sjednica sedmog saziva Savjeta za razvoj civilnoga društva

Na sjednici je izabran predsjednik Savjeta, gospodin Danko Relić, kao i zamjenica predsjednika, gospođa Nikolina Klaić.

Sedmi saziv Savjeta za razvoj civilnoga društva održao je 1. (konstituirajuću) sjednica 20. svibnja 2020. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.
Sjednici je nazočilo 35 od 37 predstavnika tijela javne vlasti, organizacija civilnoga društva te zaklada, sindikata i nacionalnih udruga lokalne i regionalne samouprave.
 
Nakon rasprave usvojen je novi Poslovnika Savjeta za razvoj civilnoga društva te je su izabrani predsjednik i zamjenica predsjednika Savjeta.
 
Za predsjednika Savjeta kandidirali su se gospodin Danko Relić, predstavnik udruga iz područja zaštite zdravlja i unaprjeđenja kvalitete življenja te gospodin Nikola Tadić, iz područja skrbi o osobama s invaliditetom. Nakon predstavljanja kandidata, za predsjednika Savjeta izabran je gospodin Danko Relić.
 
Za zamjenicu predsjednika Savjeta kao jedini kandidat izabrana je gospođa Nikolina Klaić, predstavnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
 
Također, najavljeno je kako će se izbor triju predstavnika organizacija civilnoga društva u Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) provesti naknadno, poštujući rok do kojeg Vlada Republike Hrvatske treba imenovati hrvatske predstavnike u EGSO.

Pisane vijesti