Dodjela ugovora vrijednih gotovo 10 milijuna kuna u okviru Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“

Svečana dodjela organizirana je 23. prosinca 2021. za 22 projekta koji će se provoditi u narednih 18 mjeseci.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske upriličio je svečanu dodjelu ugovora ukupne vrijednosti 9.980.354,38 kuna, pri čemu su navedena sredstva financirana u 85% iznosu sredstvima Europske unije, a 15% čine sredstva Državnog proračuna.

Do sada je u okviru Poziva dodijeljeno više od 29,5 milijuna kuna (u okviru kojih je više od 10,5 milijuna kuna bilo za posebnu skupinu namijenjenu provedbi projekata u područjima pogođenim razornim potresom 29. prosinca 2020. godine), a u okviru Poziva ukupno je dostupno 120 milijuna kuna za koji se nastavak ugovaranja očekuje početkom 2022. godine.

Predstavnici Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Ureda za udruge, Luka Bogdan i Helena Beus, ovom su prigodom svim uspješnim prijaviteljima zaželjeli uspješnu provedbu projekata. Svečanosti je prisustvovao zastupnik Hrvatskog sabora, predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije, gospodin Marko Pavić.

Pisane vijesti