Natječaj Veleposlanstva Francuske Republike za organizacije civilnog društva

U suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavljuje četvrti natječaj za organizacije civilnog društva.

Cilj natječaja je jačanje francusko-hrvatskih partnerstava kroz razvoj malih projekata (maksimalni iznos potpore je 3.000 EUR) u jednom od tri prioritetna područja:
  1. ravnopravnost spolova i borba protiv bilo koje vrste rodne diskriminacije
  2. pomirba i promicanje tolerancije
  3. zaštita okoliša i borba protiv klimatskih promjena

Potpora dodijeljena u okviru ovog poziva može pokriti troškove vezane uz aktivnosti kao što su organizacija konferencija i okruglih stolova, studijske posjete, zagovaranje, obrazovne aktivnosti namijenjene djeci i mladima, obuke, zajedničke publikacije. Svi projekti moraju uključivati francusku komponentu u smislu povezanosti s nekom francuskom organizacijom ili institucijom, angažiranja francuskih stručnjaka, interesa za razmjenu iskustva s Francuskom itd., a kako bi se promicalo međusobno razumijevanje i razmjena iskustava između dviju zemalja.

Prijave moraju biti podnesene na engleskom jeziku i poslane e-poštom na adresu djuro.zifra@diplomatie.gouv.fr najkasnije do 11. travnja 2022. godine.

Više informacija i obrasce potražite u Pozivu na dostavu projektnih prijedloga

Pisane vijesti