Produljen rok za prijavu na Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga"

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću, poziva udruge koje će promovirati svoje aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata udruga 2022. da se prijave na Poziv do 2. lipnja 2022.

Javni poziv
„Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“
Tema poziva: „Uloga i doprinos udruga u rješavanju kriznih situacija i izgradnji novih modela pomoći i podrške“
Datum objave: 19. travnja 2022.
Novi rok za dostavu prijava: 2. lipnja 2022.

Cilj Javnog poziva je promovirati aktivnosti koje provode udruge s ciljem rješavanju kriznih situacija i izgradnji novih modela pomoći i podrške. U zadnje dvije godine građani Republike Hrvatske suočeni su s krizom uzrokovanom širenjem koronavirusa, ali i posljedicama razornih potresa koji su pogodili Republiku Hrvatsku. Uz to, cijela Europa se suočava s novom humanitarnom krizom uzrokovanom ratom u Ukrajini, što zahtijeva pravovremenu reakciju svih dionika u sustavu, ali i čitave zajednice. U ovakvim kriznim situacijama posebno dolazi do izražaja uloga udruga koje svojim neposrednim aktivnostima na terenu pomažu pogođenom stanovništvu, te osiguravaju usluge prilagođene novonastaloj situaciji. Ujedno, provedbom različitih aktivnosti udruge doprinose prevenciji kriznih situacija te i na taj način doprinose izgradnji mira i sigurnosti.

Ovim Javnim pozivom nastoji se povećati vidljivost djelovanja udruga u navedenim područjima, dajući udrugama priliku za dobivanje stručne komunikacijske podrške u promociji aktivnosti koje već provode kako bi doprinijele izgradnji mira i sigurnosti.

Aktivnosti kojima će se putem Javnog poziva pružiti komunikacijska podrška moraju se provoditi u razdoblju između 1. srpnja i 31. prosinca 2022. godine, a udruge koje se prijavljuju na Javni poziv moraju sudjelovati na Danima otvorenih vrata udruga 2022.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) dodijelit će trima udrugama financijsku podršku u iznosu od po 30.000,00 kuna te stručnu komunikacijsku podršku savjetnika mentora za odnose s javnošću u osmišljavanju i provedbi medijskih i komunikacijskih planova za promociju aktivnosti koje provode kako bi doprinijele izgradnji mira i sigurnosti.

Uvjeti za prijavu na Poziv te kriteriji za dodjelu nagrade definirani su Uputama za prijavitelje.

Na Javni poziv prijavljuje se do zaključno 2. lipnja 2022. dostavom popunjenih obrazaca na e-mail adresu: dovunagrada@udruge.vlada.hr .
Upiti vezani za Javni poziv mogu se slati na e-mail adresu: dovunagrada@udruge.vlada.hr

Obrazac za prijavu 

Obrazac proračuna 

Obrazac izjave o financiranim projektima 

Pisane vijesti