Počinju Dani otvorenih vrata udruga 2021.

Slika /slike/banneri/DOVU 2021_Web Banner_366x244.png

Pozivamo udruge da o održanim aktivnostima izvijeste Ured, a građane da ispune "putovnicu" i odgovore na upitnik o budućnosti Europe. Za one najaktivnije su osigurane prigodne nagrade.

Tema ovogodišnje manifestacije je "Krizna situacija = šansa za novi početak?". Zbog potrebe pridržavanja mjera zaštite od širenja koronavirusa COVID-19, manifestacija Dani otvorenih vrata udruga 2021. održat će se u hibridnom formatu od 10. do 12. lipnja 2021. Pozivamo sve udruge da odaberu najprikladniji način kojim će predstaviti svoje djelovanje, pridržavajući se epidemioloških preporuka.

Za sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruga udruge se prijavljuju putem aplikacije UdrugeInfo, a svoja događanja mogu prijavljivati do početka same manifestacije, odnosno vlastitih aktivnosti koje organiziraju. Pozivamo udruge da nas izvijeste o održanim aktivnostima kroz pisani izvještaj, video reportažu i/ili kolaž fotografija, a građane da nam pošalju ispunjene "putovnice" o posjećenim udrugama jer Ured za udruge osigurava i prigodne nagrade za najaktivnije udruge i građane.

Kratke upute za prijavu u aplikaciju UdrugeInfo dostupne su ovdje.

Popis događanja koje udruge organiziraju u okviru Dana otvorenih vrata 2021. dostupan je putem aplikacije UdrugeInfo, kao i u tablici ovdje.

Pozivamo sudionike Dana otvorenih vrata udruga 2021. da, uz podatke o udruzi koju građani posjete, ili u kojoj djeluju, daju svoju viziju o budućnosti Europe ispunjavajući upitnik koji je Ured za udruge pripremio, a povratne informacije koje dobije od udruga i građana Ured za udruge će komunicirati na digitalnoj platformi Europske komisije.

U okviru Dana otvorenih vrata, Ured za udruge organizira i virtualnu raspravu pod nazivom "Krizna situacija = šansa za novi početak" s ciljem raspravljanja uloge organizacija civilnoga društva u izgradnji budućnosti Europe, kao i strategijama koje je potrebno poduzeti kako bi se krizna situacija pretvorila u priliku za novi početak. Rasprava se održava 10. lipnja 2021. godine, putem alata Microsoft Teams, uz prijenos uživo putem Youtube kanala Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Snimka rasprave je dostupna na Youtube kanalu Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

U suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću, Ured je i ove godine pozvao udruge koje će promovirati svoje aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata udruga. Ove godine, tema Poziva je "Odgovor na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama", pri čemu se javnim pozivom nastoji povećati vidljivost djelovanja organizacija u kriznim situacijama, dajući udrugama priliku za dobivanje stručne podrške u promociji aktivnosti koje već provode odgovarajući na krizu. Za vrijeme trajanja Dana otvorenih vrata udruga, organizirano je i predstavljanje projekata udruga CeZaM Zaprešić i Centra za kulturne djelatnosti koji će ostvariti podršku temeljem Javnog poziva "Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga". Snimka dodjele i predstavljanja projekata dostupna je na Youtube kanalu Ureda.

„Šetnji kroz povijest udruživanja u Zagrebu“ moguće je pristupiti virtualno te na taj način steći uvid u bogatu povijest djelovanja udruga u Zagrebu koje su značajno doprinijele društveno ekonomskom razvoju, te postavile temelje modernog civilnoga društva. Pozivamo sve zainteresirane građane da posjete stranicu www.povijestudruga.hr

Temeljem natječaja za vizualni identitet Dana otvorenih vrata 2021. na koji su za prijavu radova pozvani studenti umjetničkih akademija i fakulteta te studija dizajna, odabran je vizualni identitet ovogodišnjih Dana otvorenih vrata udruga koji su slobodni za korištenje udrugama kako bi promovirale ovogodišnju manifestaciju. Nagrađeni rad izradile su Cvijeta Veronika Plenković i Magdalena Prvonožec.

Pisane vijesti