Javni poziv za predlaganje predstavnika organizacija civilnog društva u Povjerenstvo za praćenje i unaprjeđivanje rada tijela kaznenog i prekršajnog postupka te izvršavanja sankcija vezanih za zaštitu od nasilja u obitelji

Slika /dokumenti/arhiv/Novi direktorij/Savjet/pic 4.jpg


Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji (Narodne novine, br 36/24), u odredbi članka 21. stavka 2. proširuje se sastav Povjerenstva za praćenje i unaprjeđenje rada tijela kaznenog  i prekršajnog postupka te izvršavanja sankcija vezanih za zaštitu od nasilja u obitelji


 
Sukladno navedenom potrebno je predložiti jednog predstavnika iz područja organizacija civilnog društva koje se bave problematikom nasilja u obitelji, a koji će kao član sudjelovati u radu Povjerenstva.
 
Molimo sve zainteresirane organizacije civilnog društva koje djeluju na navedenom području da zaključno sa 17. svibnja (rok je produžen do zaključno 27.svibnja) putem obrasca dostave prijedlog kandidata za člana Povjerenstva za praćenje i unaprjeđivanje rada tijela kaznenog i prekršajnog postupka te izvršavanja sankcija vezanih za zaštitu od nasilja u obitelji.

Prijedlozi se dostavljaju direktno Uredu za udruge na elektroničku adresu: savjet@udruge.vlada.hr ili članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga prema području djelovanja, a popis članova s elektroničkim adresama pronađite ovdje.
 
Obrazac za prijavu kandidata
 

Pisane vijesti