Održana 6. sjednica šestog saziva Savjeta za razvoj civilnoga društva

Sjednica je održana u svečanoj dvorani Vlade u petak 24. studenog

Na 6. sjednici Savjeta sudjelovali su novi članovi Savjeta, sukladno Odluci o izmjenama i dopunama Savjeta za razvoj civilnoga društva („Narodne novine“ 62/2017).
U Savjetu, sukladno Odluci, djeluje 37 članova (i zamjenika članova), a novi članovi su predstavnici Ministarstva turizma, Središnjeg državnog ureda za šport, nacionalnih udruga lokalne i regionalne samouprave te udruga iz područja turizma.  Novi članovi Savjeta imenovani su na sjednici Vlade održanoj 9. studenog. Također, između dvije sjednice, proveden je i postupak izbora zamjenskog člana iz reda udruga iz područja demokratizacije, vladavine prava odnosno razvoja obrazovanja.

Na sjednici je usvojen dopunjeni Poslovnik Savjeta, a koordinatori radnih skupina Savjeta su predstavili aktivnosti radnih skupina između dvije sjednice.

Predstavnici Ureda za udruge izložili su Savjetu informacije o napretku u izradi Izvješća o financiranju projekata i programa organizacija civilnoga društva iz javnih izvora u 2016. godini. Nakon izrade kompletnog Izvješća, ono će biti predstavljeno Savjetu.

Na sjednici je predstavljen prijedlog Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2018. godinu. Nakon rasprave, Savjet je predložio da dvije radne skupine Savjeta: radna skupina za financijski okvir te radna skupina za normativni i institucionalni okvir predlože Savjetu nove modele i procedure izrade Prijedloga Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću.

Na sjednici je proveden i izbor predstavnika organizacija civilnoga društva predloženih za člana Upravljačkog odbora za Blok darovnicu za organizacije civilnoga društva i Upravljačkog odbora za Partnersku blok darovnicu te Izbor predstavnika organizacija civilnoga društva predloženih za člana Povjerenstva za praćenje i unaprjeđenje sustava podrške žrtvama i svjedocima.

Sljedeća sjednica Savjeta održat će se 10. siječnja 2018.

Pisane vijesti