Usvojena Strategija Vlade za suradnju s civilnim društvom te Akcijski plan za provedbu Strategije za razdoblje 2018. – 2020.

Strategija te Akcijski plan usvojeni su na sjednici Vlade države korisnice održanoj 9. listopada 2018.

Priprema Akcijskog plana za razdoblje od 2018. do 2020. godine za provedbu Strategije provedena je u sklopu Twinning Light projekta: ‘Further institutionalisation of structured mechanism/s for cooperation between the government and civil society'.
Opći cilj projekta bio je poboljšati poticajno okruženje za razvoj civilnoga društva u zemlji korisnici, a proračun projekta bio je 250 000 EUR.
Partneri na projektu bili su: Vlada Republike Hrvatske - Ured za udruge (tijelo države članice odgovorno za provedbu), Središnja agencija za financiranje i ugovaranje (tijelo države članice koja je odgovorno za administrativno i financijsko upravljanje) Ministarstvo financija Republike Hrvatske (institucija države članice koja pruža svoje kratkoročne stručnjake), te Glavno tajništvo Vlade (glavna institucija zemlje korisnice) i Odjel za financiranje i ugovaranje Ministarstva financija (ugovaratelj u državi korisnici).

Stručnjaci iz Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu projekta su, u suradnji s partnerima, izradili Nacrt Akcijskog plana kroz inkluzivni proces javnog savjetovanja. Nacrt Akcijskog plana je tijekom projekta predstavljen u Skoplju, Bitoli i Tetovu.

Strategija je dostupna ovdje.

Akcijski plan je dostupan ovdje.
 
Više o Twinning Light projektu: ‘Further institutionalisation of structured mechanism/s for cooperation between the government and civil society' možete pronaći ovdje.

Pisane vijesti | Twinning 2018.