Twinning projekt „Further institutionalisation of structured mechanism/s for cooperation between the Government and civil society"

Slika /slike/twinning logo.jpg

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, u suradnji sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, odabran je za provedbu Twinning light projekta u Makedoniji na temu daljnjeg institucionalnog jačanja strukture i mehanizama za suradnju s civilnim društvom pod nazivom „Further institutionalisation of structured mechanism/s for cooperation between the Government and civil society“. Korisnik projekta je Glavno tajništvo Vlade Republike Makedonije, Odjel za suradnju s nevladinim organizacijama, a predviđeno trajanje projekta je osam mjeseci. Projekt će doprinijeti daljnjem osnaživanju civilne komponente u društvu i unaprijediti institucionalni okvir za suradnju Vlade RM i civilnoga društva Makedonije.

Od srpnja 2013. godine, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u svojstvu nacionalnog twinning koordinatora, potiče aktivno sudjelovanje hrvatskih institucija u provedbi twinning projekata te je do sada ostvarena suradnja s drugim državama članicama EU u provedbi ukupno14 twinning projekata u 8 država partnera (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Gruzija, Kosovo, Makedonija, Moldova i Srbija). 

Hrvatske institucije u suradnji s drugim državama članicama EU već imaju priliku sudjelovati  u provedbi pet twinning projekata u Makedoniji, dok će ovo biti prvi twinning projekt kojeg će hrvatska institucija u Makedoniji provoditi samostalno.

Za više informacija možete nam se obratiti na: twl-mk@udruge.vlada.hr te putem Facebook stranice projekta: @TwinningLightMacedonia.