Najava mrežne edukacije za sudionike pilot projekta "U školi otvorene kohezije" u sklopu obilježavanja Tjedna otvorene vlasti

Povodom obilježavanja Tjedna otvorene vlasti u sklopu aktivnosti pilot projekta „U školi otvorene kohezije“, 18. svibnja 2020. godine s početkom u 14.00 sati održat će se mrežna edukacija za sve sudionike pilot projekta pod nazivom "Otvorena vlast u Hrvatskoj".

Pilot projekt U školi otvorene kohezije – At School on Open Cohesion, ASOC svojim aktivnostima pridonosi korištenju javno dostupnih podataka, praćenju javnih financija i podizanju kulture aktivnog građanstva, te se u svojim aktivnostima preklapa s glavnim ciljevima Partnerstva za otvorenu vlast čija je članica i Republika Hrvatska.

U Tjednu otvorene vlasti koji se održava svake godine u svibnju potiče se građane na uključenje u stvaranje politika koje utječu na njihov život kroz javne rasprave, mrežne edukacije, javno objavljivanje novih podataka i raznih događaja na kojima sudjeluju građani, predstavnici civilnog društva i predstavnici vlasti.

Mrežna edukacija Otvorena vlast u Hrvatskoj održat će se u suradnji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ova mrežna edukacija održava se kako bi sudionike, prvenstveno 150 učenika koji su članovi istraživačkih timova, informirali o ciljevima i vrijednostima globalne inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast te važnosti i potrebi aktivnog uključivanja mladih u njenu provedbu.

Mrežna edukacija trajat će otprilike 1,5 h, a poveznica preko koje će biti prenošena bit će dostupna na dan održavanja mrežne edukacije s uputama za priključivanje emitiranju uživo.
 
Dragi članovi i članice istraživačkih timova, voditeljice projekata, zamjenice voditeljica, predstavnici institucija i sudionici u provođenju aktivnosti Pilot projekta i svi drugi zainteresirani, ljubazno vas molimo da rezervirate vrijeme i tehničku opremu za održavanje mrežne edukacije Otvorena vlast u Hrvatskoj 18. svibnja od 14 sati.
 
Prije samog održavanja sve sudionike ljubazno molimo da ispune upitnik o odnosu mladih prema otvorenim podacima i drugim vrijednostima za koje se zalaže i koje promovira Partnerstvo za otvorenu vlast. Molimo da upitnik "Mladi kao aktivni građani" popunite do održavanja edukacije na čemu vam unaprijed zahvaljujemo. Odgovori na pitanja bit će korišteni za osmišljavanja mrežne edukacije, ali i prilikom kreiranja Akcijskog plana za provedbu Partnerstva za otvorenu vlast u Hrvatskoj za nadolazeće razdoblje.

Više informacija o projektu "U školi otvorene kohezije" možete pronaći na sljedećoj poveznici.
 

Najave | Partnerstvo za otvorenu vlast