Portal e-Savjetovanja u izboru za Impact Awards Partnerstva za otvorenu vlast


 

Partnerstvo za otvorenu vlast slavi deset godina postojanja te je, u sklopu obilježavanja svoje desete obljetnice, ova globalna inicijativa pokrenula dva nagradna natječaja - OGP Impact Awards i OGP Local Innovation Awards

Impact Awards nagrade za cilj imaju istaknuti postignuća koja su evidentno poboljšala živote građana ili kvalitetu demokracije, a proizašla su iz provedbe nacionalnih akcijskih planova zemalja članica Partnerstva za otvorenu vlast.

Zemlje članice Partnerstva za otvorenu vlast, odnosno kontakt točke za Partnerstvo za otvorenu vlast u pojedinim zemljama, prijavile su svoje izbore u različitim tematskim područjima, od pristupa informacijama i društvene odgovornosti do otvorenih podataka te znanosti i tehnologije. Među nominiranim postignućima iz cijeloga svijeta nalazi se i portal e-Savjetovanja.

E-Savjetovanja su, kao kandidat Republike Hrvatske, izabrana između različitih mjera koje su provedene u okviru ukupno tri Akcijska plana za provedbu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj (2012.-2013., 2014.-2016., 2018.-2020.), putem e-mail glasanja članova Savjeta inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast.

Uspostava jedinstvenog interaktivnog internetskog sustava za savjetovanje s javnošću u postupcima donošenja novih zakona, drugih propisa i akata, odnosno portal e-Savjetovanja, direktan je rezultat provedbe Mjere Unaprjeđenje procesa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata iz Akcijskog plana za provedbu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2016. godine.

Pozivamo vas da glasate za portal e-Savjetovanja putem sljedeće poveznice: bit.ly/open-gov-awardsGlasanje je otvoreno do petka, 22. listopada 2021. godine.

Pobjednici će priznanja primiti tijekom globalnog summita Partnerstva za otvorenu vlast koji će se održati (primarno online) u prosincu 2021. u Seulu, Južna Koreja.

Pisane vijesti | Partnerstvo za otvorenu vlast