Poziv na predlaganje predstavnika organizacija civilnoga društva u Upravljački odbor za program Civilno društvo u sklopu 2. švicarskog doprinosa

Javni poziv je otvoren do 1. kolovoza 2024.

U sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje- 2. doprinos u nadležnosti Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske za program Civilno društvo predviđeno je 7,6 milijuna švicarskih franaka.
U sklopu programa Civilno društvo provest će natječaji po 4 tematske komponente i to u području obrazovanja za održivi razvoj, volonterstva, mikro projekata na lokalnoj razini i društveno korisnog učenja.

Više o Švicarsko-hrvatskom programu suradnje pronađite ovdje.

Člankom 4.11. Uredbe o provedbi Drugog švicarskog doprinosa odabranim državama članicama Europske unije za smanjenje ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar Europske unije , određeno je da će Nacionalna koordinacijska jedinica uspostaviti upravljački odbor za mjeru Civilno društvo.


Upravljački odbor obavlja sljedeće zadaće:

-  nadzire napredak i predlaže mjere za poboljšanje provedbe programa
-  odobrava programske komponente u skladu s člancima 4.1 i 4.6. Uredbe
-  sukladno članku 4.12. Uredbe, odobrava svaku izmjenu programa temeljem prijedloga Upravitelja programa
-  obavlja druge zadatke  sukladno Ugovoru o Mjeri potpore i Uredbi
 
Sukladno navedenoj Odluci Upravljački odbor za mjeru Civilno društvo čine i predstavnici organizacija civilnoga društva i to 2 predstavnika/ce civilnoga društva u svojstvu člana/ce i njihove zamjene člana/ce.

Molimo sve zainteresirane organizacije civilnoga društva da putem obrazaca dostave prijedloge kandidata za člana i zamjenu člana navedenog upravljačkog odbora.

Poziv je otvoren do 1. kolovoza 2024. Obrazac za prijavu


Prijedlozi se dostavljaju Uredu za udruge na elektroničku adresu; savjet@udruge.vlada.hr ili članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga prema području djelovanja, a popis članova s elektroničkim adresama pronađite ovdje.
 
Važna napomena: udruge čiji predstavnici budu sudjelovali u radu navedenog Upravljačkog odbora neće moći prijavljivati projekte u sklopu poziva koji će se objaviti u okviru mjere Civilno društvo, sukladno odredbama o sprječavanju sukoba interesa temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (Narodne novine 26/2015, 37/2021).


 
 

Pisane vijesti