Poziv za iskaz interesa za sudjelovanje na studijskom posjetu pod nazivom „The role of civil society in offering protection and services to refugees, asylum seekers and internally displaced persons“, 4. – 7. svibnja 2010., Bruxelles

U sklopu programa People 2 People (P2P) otvoren je poziv za iskaz interesa za sudjelovanje predstavnika organizacija civilnoga društva na studijskom posjetu pod nazivom „The The role of civil society in offering protection and services to refugees, asylum seekers and internally displaced persons“, koji će se održati od 4. – 7. svibnja 2010. u Bruxellesu.

Studijski posjet bavit će se temama izbjeglica i prognanika na Zapadnom Balkanu te Europskom politikom o azilu. Cilj posjete jest sudionike upoznati s međunarodnim i europskim standardima i politikama koje se tiču izbjeglica, tražitelja azila i prognanika, kao i ulogama različitih institucija Europske unije te drugih ključnih dionika. Studijskom posjetom se sudionicima također nude mogućnosti razmjene iskustava te umrežavanja među sobom, kao i s organizacijama civilnoga društva koje djeluju na europskoj razini.

Nacrt programa studijske posjete preuzmite ovdje, a o pokrivanju troškova sudionicima pročitajte u Uputama za sudionike.
Kroz proces odabira izabrat će se kandidati iz različitih organizacija iz Republike Hrvatske. Što se kriterija odabira tiče, voditi će se računa da među izabranim kandidatima budu zastupljeni predstavnici manjih i većih organizacija, uključujući i predstavnike nedavno uspostavljenih organizacija. Prednost će imati predstavnici organizacija koje djeluju na predmetnom području.
 
Zainteresirane molimo da najkasnije do 8. travnja 2010.  pošalju
-         pismo iskaza interesa (slobodnog formata, na engleskom jeziku),
-         Obrazac za sudionike, kao i
-         životopis u EU formatu
 
putem elektronske pošte p2p.hr@tacso.org.

 



Pisane vijesti