Poziv za iskaz interesa za sudjelovanje na studijskom posjetu pod nazivom „Poštivanje i sloboda izražavanja seksualne orijentacije i rodnog identiteta“ („Respect and freedom of expression of sexual orientation and gender identity“), od 7. do 10. 6. 2010.

U sklopu programa People 2 People (P2P) otvoren je poziv za iskaz interesa za sudjelovanje predstavnika i predstavnica organizacija civilnoga društva u studijskom posjetu pod nazivom „Poštivanje i sloboda izražavanja seksualne orijentacije i rodnog identiteta“, koji će se održati od 7. do 10. lipnja 2010. u Bruxellesu.

Cilj studijskog posjeta upoznavanje je međunarodnih i europskih pravnih osnova koje zabranjuju diskriminaciju temeljenu na seksualnoj orijentaciji te različitih EU institucija koje se bave ovom problematikom. Studijski posjet sudionicima i sudionicama otvara i mogućnost razmjene iskustava te umrežavanja među sobom, kao i s organizacijama civilnoga društva koje djeluju na europskoj razini.

Nacrt programa studijskog posjeta preuzmite ovdje, a o pokrivanju troškova pročitajte u Uputama za sudionike i sudionice.
 
Pri odabiru će se voditi računa da budu zastupljene organizacije iz različitih dijelova Hrvatske, a prednost će imati predstavnici i predstavnice organizacija koje djeluju na predmetnom području.
 
Zainteresirane molimo da najkasnije do 03. svibnja u 12:00 sati 2010.  pošalju
-         pismo iskaza interesa (slobodnog formata, na engleskom jeziku),
-         obrazac za sudionike,
-         životopis u EU formatu
 

putem elektronske pošte p2p.hr@tacso.org



Pisane vijesti