28 milijuna kuna organizacijama civilnoga društva koje skrbe za najugroženije i za inovativne projekte na lokalnim razinama

U prostorijama Vlade Republike Hrvatske, održana je svečana dodjela ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga“ i „Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj“.

                          

Svečanu dodjelu organizirali su Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva a natječaji su financirani u okviru Europskog socijalnog fonda (kroz Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.).

U okviru natječaja „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga“ zaprimljeno je 96 projektnih prijava, od kojih je, nakon provedenog postupka procjene, njih 31 odabrana za financiranje. U idućih 14 mjeseci odabrani projekti će se provoditi u svim županijama, te će dugoročno doprinijeti decentralizaciji i deinstitucionalizaciji socijalnih usluga te razvoju usluga u lokalnoj zajednici.
 
Natječaj „Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj“ za cilj ima ojačati kapacitete organizacija civilnog društva aktivnih u lokalnim zajednicama, a sklopu natječaja za financiranje je odobreno ukupno 40 projekata koji će se provoditi u 17 županija čime će se pridonijeti većoj regionalnoj ujednačenosti distribucije i financiranja rada organizacija civilnog društva u Hrvatskoj.
 
Kako je na današnjem predstavljanju istaknuto, očekuje se da će se razvojem inovativnih socijalnih usluga i poticanjem razvoja civilnog društva na lokalnoj razini unaprijediti sustav socijalne zaštite u RH kao i uključenost građana u razvoj zajednice.
 
Ukupna vrijednost ugovorenih projekata kroz oba natječaja je 28.607.754,90 kuna uz gotovo 100% iskorištenost sredstava Europske unije namijenjenih organizacijama civilnoga društva. 
 
Karta s naznačenim područjima gdje će se projekti provoditi 
 
Popis ugovorenih projekata u okviru natječaja „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga“ 
 
Popis ugovorenih projekata u okviru natječaja „Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj“


Pisane vijesti