Podaci o sredstvima dodijeljenim za projekte i programe organizacija civilnoga društva u 2015. godini prikupljat će se do 31. listopada 2016. godine kada se informacijski sustav eIzvještavanjeOCD zaključava

Slika /slike/fin. izvještaji 2015..jpg

Ured za udruge zahvaljuje svim davateljima sredstava iz javnih izvora koji su u roku dostavili podatke o financijskim sredstvima dodijeljenim za projekte i programe organizacija civilnoga društva za 2015. godinu.
 

Ured za udruge zahvaljuje svim tijelima državne uprave, županijama, gradovima i općinama, te javnim trgovačkim društvima i svim ostalim davateljima sredstava iz javnih izvora koji su u roku dostavili podatke o financijskim sredstvima dodijeljenim za projekte i programe organizacija civilnoga društva za 2015. godinu putem informacijskog sustava eIzvještavanjeOCD.
 
Svi obveznici primjene Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (Narodne novine 26/2015), koja je stupila na snagu 17. ožujka 2015. godine, dužni su Uredu za udruge dostaviti godišnji izvještaj o provedenim postupcima i dodijeljenim financijskim sredstvima iz javnih izvora u 2015. godini za projekte i programe od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge organizacije civilnoga društva. Pritom je obveza Ureda za udruge izraditi i dostaviti objedinjeno Izvješće Vladi Republike Hrvatske.
 
Podaci o sredstvima dodijeljenim za projekte i programe organizacija civilnoga društva u 2015. godini prikupljat će se do 31. listopada 2016. godine kada se informacijski sustav eIzvještavanjeOCD zaključava.
 
Ured za udruge će analizirati prikupljena izvješća te izvijestiti Vladu Republike Hrvatske i javnost o načinu dodjele sredstava iz javnih izvora za financiranje programa i projekata koje provode udruge i druge organizacije civilnoga društva.
 
Što se tiče davatelja sredstava koji nisu poštivali svoje obveze izvještavanja iz Uredbe i svoje izvješće nisu dostavili putem informacijskog sustava, Ured za udruge će morati izvijestiti Vladu Republike Hrvatske da izvještaj o sredstvima dodijeljenim udrugama i drugim organizacijama civilnoga društva iz javnih izvora ne sadrži podatke navedenih davatelja, kao i Sektor za financijski i proračunski nadzor Ministarstva financija i Državnu reviziju.

Pozivamo sve obveznike primjene Uredbe koji to još nisu učinili, a kojima je Ured za udruge poslao korisničke podatke za pristup informacijskom sustavu eIzvještavanjeOCD, da dostave podatke o dodijeljenim sredstvima i provedenim postupcima u 2015. godini putem informacijskog sustava (učitavanje tablice Detaljnog izvješća i ispunjavanje Upitnika u sustavu) putem linka: http://www.potporaplus.hr:8080/eIzvjestavanjeOCD/
 
Za eventualna dodatna pojašnjenja vezana uz učitavanje Detaljnog izvješća u informacijski sustav i elektroničko popunjavanje Upitnika, molimo pošaljite upit na adresu elektroničke pošte: potpore@udruge.vlada.hr.

Najave