Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u programu izobrazbe stručnjaka/stručnjakinja za vrednovanje natječaja tijela državne uprave te projekata i programa organizacija civilnog društva financiranih iz sredstava državnog proračuna

Sukladno Kodeksu pozitivne prakse, standarda i mjerila za ostvarivanje financijske potpore programima i projektima udruga (NN 16/2007), Ured za udruge u suradnji sa Savjetom za razvoj civilnog društva zadužen je za praćenje, analizu i evaluaciju potpora iz državnog proračuna koje odobravaju tijela državne uprave - davatelji financijskih potpora za programe i projekte organizacija civilnog društva. S ciljem unapređenja sustava praćenja provedbe, procjene i vrednovanja rezultata provedenih projekata i programa organizacija civilnog društva financiranih iz državnog proračuna Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske namjerava osnovati i obrazovati jedinstveni tim stručnjaka/stručnjakinja (evaluatora) za vrednovanje natječaja tijela državne uprave te projekata i programa organizacija civilnog društva financiranih iz sredstava državnog proračuna.
 
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva i Savjetom za razvoj civilnog društva poziva sve zainteresirane osobe s iskustvom na poslovima vrednovanja (evaluacije) rezultata provedenih programa i projekata organizacija civilnog društva da se prijave za sudjelovanje u programu izobrazbe stručnjaka/stručnjakinja za vrednovanje natječaja tijela državne uprave te projekata i programa organizacija civilnog društva financiranih iz sredstava državnog proračuna. Između kandidata koji iskažu svoj interes posebno povjerenstvo izabrat će 25 polaznika izobrazbe i potencijalnih članova budućeg jedinstvenog tima evaluatora.
 
Od izabranih polaznika programa izobrazbe očekuje se raspoloživost u razdoblju od 30. rujna do 3. listopada 2008. godine. Zainteresirane molimo da se prijave najkasnije do 31. srpnja 2008. godine putem obrasca za prijavu. Ako niste osobno zainteresirani za prijavu, molimo vas da ovaj poziv proslijedite osobama za koje mislite da bi mogle biti zainteresirane. Popunjene i potpisane obrasce za prijavu potrebno je poslati isključivo poštom na adresu:
 
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske
Ulica grada Vukovara 78
10 000 Zagreb
 
Tekst javnog poziva preuzmite ovdje.


Pisane vijesti