Dr. Carolyn J. Lukensmeyer na Danima udruga 2009. u Osijeku

Dr. Carolyn J. Lukensmeyer, osnivačica i predsjednica udruge AmericaSpeaks, sudjelovat će na Danima udruga 2009. u Osijeku kao jedan od glavnih govornika na konferenciji Uključivanje građana i organizacija civilnog društva u odlučivanje, u subotu 25. travnja 2009. Tijekom boravka u Hrvatskoj, dr. Lukenmeyer susrest će se s predsjednikom Republike Hrvatske, g. Stjepanom Mesićem, te održati niz radnih sastanaka s ciljem dogovora o predstojećoj suradnji na novim projektima u Republici Hrvatskoj. 

Dr. Lukensmeyer je inovatorica na području sudioničke demokracije, reforme javne uprave i organizacijskog razvoja. Udruženje AmericaSpeaks osnovala je 1995. godine s ciljem razvoja novih inovativnih demokratskih praksi koje će ojačati glas građana u procesu donošenja odluka. 
 
Uz vodstvo Carolyn, AmericaSpeaks je stekao nacionalni i međunarodni ugled kao lider u području sudioničke demokracije i demokratske obnove. Ona i AmericaSpeaks primili su brojna priznanja, uključujući dva priznanja dobivena od Međunarodnog udruženja za sudjelovanje građana (2001. i 2003. g.), priznanje Mreže organizacijskog razvoja  2006. godine, prestižnu nagradu Saveznog udruženja menadžera (1994.) za izvanredno vodstvo, te priznanje za dobru praksu Nacionalnog instituta za izobrazbu u 1993. godini.
 
Dr. Lukensmeyer je vrlo aktivno uključena u provedbu strategije otvorene i transparentne Vlade SAD-a, jedne od okosnica programa predsjednika Obame.
 
Prije osnivanja AmericaSpeaks, Carolyn je radila kao savjetnica voditelju osoblja u Bijelog kući od studenog 1993. do lipnja 1994. Za to vrijeme vodila je obuhvatnu reviziju sustava upravljanja u Bijeloj kući uključujući pitanja unutarnjih upravljačkih struktura i procesa odlučivanja. Od 1986. do 1991. godine, Carolyn je radila kao predstojnica ureda Guvernera Richarda F. Celeste u Ohio-u. Bila je prva žena na toj poziciji, ali i jedina predstojnica ureda, u tom trenutku, postavljena iz redova stručnjaka.
 
Carolyn ima doktorat iz područja organizacijskog ponašanja sa Sveučilišta Case Western Reserve te je završila poslijediplomski studij na svjetski poznatom Gestalt Institutu u Cleveland-u.
 
 

Video predstavljanje organizacije

Virtualna šetnja jednim od projekata AmericaSpeaks

 

 



Pisane vijesti