EGSO nagrada za razvoj civilnoga društva 2017. - Inovativni projekti za promicanje kvalitetnog zapošljavanja i poduzetništva za budućnost rada

Slika /slike/EGSO nagrada 2017.jpg

Cilj EGSO nagrade za razvoj civilnoga društva je nagraditi i ohrabriti konkretne inicijative i postignuća organizacija civilnoga društva i pojedinaca koji su ostvarili značajan doprinos u promicanju europskog identiteta i integracije. Opći cilj nagrade je podizanje svijesti o značajnom doprinosu koje organizacije civilnoga društva i pojedinci mogu napraviti u stvaranju europskog identiteta i građanstva, promovirajući zajedničke vrijednosti koje jačaju i pridonose europskoj integraciji.

Europski gospodarski i socijalni odbor najavio je natječaj za nagradu za razvoj civilnoga društva za 2017. godinu na temu inovativnih projekata za promicanje kvalitetnog zapošljavanja i poduzetništva za budućnost rada. Cilj nagrade za 2017. godinu je nagraditi inovativne inicijative koje se provode na teritoriju Europske unije a kojima se na tržište rada žele uključiti novopridošle osobe i sve osobe koje su udaljene od tržišta rada i iziskuju posebnu potporu.

Nagrada, u ukupnoj vrijednost od 50.000 eura, može se podijeliti među najviše pet pobjednika. 

Prijaviti se mogu sve organizacije civilnoga društva službeno registrirane u Europskoj uniji koje djeluju na lokalnoj, nacionalnoj, regionalnoj ili europskoj razini, a mogu se prijaviti i pojedinci. Rok za prijave je 8. rujna 2017. Dodjela nagrada održat će se 7. prosinca 2017.

Detaljne informacije o nagradi, kao i pravila natječaja i prijavni obrazac dostupni su na internetskoj stranici EGSO-a.

 

Najave | Europski gospodarski i socijalni odbor