Europska komisija otvorila javno savjetovanje o financijskim pravilima EU

 

U sklopu revidiranja financijskih odredbi za korištenje programa financiranih od strane  Europske unije, Europska komisija otvorila je javno savjetovanje kojime želi prikupiti mišljenje i prijedloge korisnika EU sredstava kao i voditelja projekata o tomu kako najbolje i najučinkovitije definirati pravila za ugovore o bespovratnim sredstvima kao i ostale vrste ugovora.  
 
Sve zainteresirane strane imaju priliku iznijeti Komisiji svoje iskustvo i predložiti poboljšanja, kako bi se unaprijedio i pojednostavni cjelokupni sustav financijskog upravljanja sredstvima EU. Komisiji će taj doprinos biti osobito vrijedan u svjetlu pripreme osnova za novu generaciju programa za proračunsko razdoblje od 2014.
 
Postupak savjetovanja otvoren je do 18. prosinca 2009., a povratnu informaciju o rezultatima savjetovanja i revidiranu Financijsku uredbu te pripadajuće provedbene propise Komisija će predstaviti sredinom 2010. Sudjelovati u savjetovanju i dati svoj doprinos redefiniranju pravila financijskog upravljanja sredstvima Europske unije možete putem internetske stranice Europske komisije.

 



Pisane vijesti