Europski tjedan

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija i ove godine organizira Europski tjedan, u periodu od 2. do 9. svibnja, uz velik broj događanja namijenjenih informiranju građana o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.
Tijekom Europskog tjedna bit će organiziran niz predavanja u većini županija Republike Hrvatske, javnih rasprava, 13. susret Nacionalnog foruma o pristupanju EU te javne manifestacije na kojima će građanima biti distribuirani informativni i promotivni materijali, te će se posebno obilježiti dva važna povijesna datuma: 5. svibnja - Dan Vijeća Europe i 9. svibnja - Dan Europe.
4. svibnja u prostorijama Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet bit će dodijeljena nagrada pobjednicima natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola u izradi internetskih stranica na temu europskih integracija, pod nazivom "Login@Europe", dok je 13. susret Nacionalnog foruma o pristupanju EU planiran za 7. svibnja u Zadru i to na temu "Pomorska politika u svjetlu pristupanja Europskoj uniji".
Za 9. svibnja, na sam Dan Europe, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija organizira posjet učenika osnovnih škola Ministarstvu, i to u sklopu Dana otvorenih vrata, uz predavanja o pristupanju Republike Hrvatske EU, nakon čega će učenici moći razgledati Ministarstvo.
Program događanja, kao i detaljnije informacije o obilježavanju Dana Europe u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, možete pronaći na web stranici Ministarstva: www.mvpei.hr.

Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj također će mnogim aktivnostima obilježiti Europski tjedan i to od 2. do 12. svibnja 2007. 8. svibnja u Novinarskom domu održat će se po drugi puta dodjela novinarske nagrade Robert Schuman. Uz to pokrenut je i projekt "EU bus" u okviru kojeg će se posjetiti 9 hrvatskih gradova (Zagreb, Sisak, Osijek, Vukovar, Slavonski Brod, Split, Zadar, Rijeka, Pula), a s ciljem promocije EU i njezinih osnovnih načela i vrijednosti diljem Hrvatske.
Za ostale informacije o događanjima vezano uz obilježavanje Dana Europe možete se obratiti na sljedeću web adresu Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj: www.delhrv.cec.eu.int

Pisane vijesti