Izvješće s Dana udruga 2008.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, u suradnji sa Savjetom za razvoj civilnog društva i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, u petak i subotu, 13. i 14. lipnja 2008. godine, organizirao je konferenciju Dani udruga 2008., koja je održana u Hotelu Regent Esplanade u Zagrebu.
 
Cilj konferencije bio je okupiti predstavnike hrvatskih i europskih organizacija civilnoga društva te im ponuditi uvid u najznačajnija recentna zbivanja na području civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, kroz različite oblike diskusija i tematskih okruglih stolova. Pored predstavnika organizacija civilnoga društva, događanje je okupilo predstavnike tijela državne uprave, europskih institucija, privatnih i javnih donatora, kao i neovisne stručnjake i širu zainteresiranu javnost. Važan dio programa uključivao je paralelne okrugle stolove na kojima su se predstavili različiti sektori djelatnosti udruga s hrvatskog i europskog prostora.
 
Sudionici plenarnih sjednica i okruglih stolova sa zanimanjem su pratili sva izlaganja i aktivno se uključivali u raspravu. O svima temama koje su bile razmatrane na plenarnim sjednicama i okruglim stolovima Dana udruga iznesen je niz korisnih i zanimljivih prijedloga i zaključaka s kojima će Ured za udruge upoznati Savjet za razvoj civilnog društva, tijela državne uprave i druge subjekte koje u okviru svoga djelokruga mogu pridonijeti stvaranju poticajnijeg okruženja za razvoj civilnoga društva u Republici Hrvatskoj.
 
Izvješće s Dana udruga 2008. preuzmite ovdje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

 

 

 



Pisane vijesti