Međunarodna konferencija "Transformacije civilnog društva na putu prema Europskoj uniji"

Projekt Tehničke pomoći organizacijama civilnog društva (TACSO) organizira međunarodnu konferenciju "Transformacije civilnog društva na putu prema Europskoj uniji" koja će se održati u Zagrebu od 17. – 19. travnja 2013., a predstavit će iskustva i izazove s kojima se organizacije civilnog društva u zemljama zapadnog Balkana i Turske susreću tijekom procesa pristupanja Europskoj uniji.
 
Zanimljivi i iskusni govornici s područja razvoja civilnog društva garantiraju da će konferencija potaknuti raspravu o mnogim temama o kojima se do sada nije progovaralo. O utjecaju donatora na razvoj organizacija civilnog društva i nasljeđu koje donatori ostavljaju u zemljama u kojima djeluju govorit će Adam Fagan i Indraneel Sircar iz Velike Britanije. Natasha Wunsch iz Njemačke, s bogatim istraživačkim iskustvom u regiji, uvest će nas u raspravu o ulozi organizacija civilnog društva u EU pretpristupnom procesu, te interakciji organizacija civilnog društva i EU dionika u Bruxellesu. O razvoju hrvatskog aktivizma u posljednjih dvadeset godina govorit će Paul Stubbs, dok će Meric Ozgunes iz Turske potražiti odgovore na pitanja o tome kakvu ulogu ima EU u promicanju manjinskih prava i kulture u Turskoj. Neriman Bahadir i Gul Yildirimkaya predstavit će utjecaj turskih ženskih organizacija na pretpristupni proces.
 
Zainteresirani za sudjelovanje na konferenciji mogu se prijaviti najkasnije do 21. siječnja 2013., a detaljne informacije o uvjetima prijave mogu se pronaći na mrežnim stranicama TACSO projekta: http://www.tacso.org/news/training-opp/?id=8440


Pisane vijesti