Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka objavilo javni poziv za dodjelu potpora

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka objavilo javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka za područje od posebne državne skrbi u sljedećim županijama: Bjelovarsko-bilogorska, Brodsko-posavska, Dubrovačko-neretvanska, Karlovačka, Ličko-senjska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Sisačko-moslavačka, Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska, Virovitičko-podravska, Vukovarsko-srijemska i Zadarska.

Cilj ovog Projekta je povećanje socijalne kohezije te gospodarski oporavak područja posebne državne skrbi u ratom pogođenim županijama.

Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka provodi Vlada Republike Hrvatske, a financira se iz zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Natječaj se odnosi na dodjelu bespovratnih sredstava u okviru potkomponente - razminiranje, a mogu se prijaviti ratom pogođene osobe (prognanici, izbjeglice, povratnici obiteljska poljoprivredna gospodarstva, zadruge, udruge, mala i srednja poduzeća, javne ustanove, jedinice lokalne samouprave i ostali.

Ukupan iznos sredstava koji će biti dodijeljen putem ovog natječaja je 8.500.000 Eura.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 16. listopada 2007. godine.

Više o natječaju:
www.mmtpr.hr

Pisane vijesti