Na sastanku predsjedništva Udruge gradova predstavljene mogućnosti financiranja iz programa Europa za građane 2014-2020

  • Slika /slike/EzG_sastanak Udruge gradova_14022018_naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ured za udruge Vlade RH, u suradnji sa Udrugom gradova, predstavio je okupljenim gradonačelnicima 14. veljače 2018. godine u hotelu Antunović, u Zagrebu, mogućnosti financiranja za jedinice lokalne i regionalne samouprave, dostupne u sklopu programa Europa za građane 2014-2020.

Predstavnica nacionalne kontakt točke programa Europa za građane Maja Tomičić informirala je prisutne o strukturi, ciljevima i prioritetima te načinu prijave projektnih prijedloga na program Europa za građane te su podijeljeni promotivni materijali.

Prezentaciju možete preuzeti u nastavku :
– Europa za građane 2014-2020

Program Europa za građane 2014-2020 promiče aktivno europsko građanstvo te jačanje svih oblika građanske participacije, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitnim organizacijama (uključujući organizacije civilnoga društva, obrazovne, kulturne i istraživačke institucije). Podijeljen je u dvije Cjeline: 1. Europsko sjećanje i 2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje. Druga Cjelina sastoji se od tri Mjere – Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova i Projekti civilnoga društva. Ured za udruge Vlade RH ima ulogu nacionalne Kontakt točke Program od 2007. godine, što podrazumijeva provedbu aktivnosti s ciljem promocije Programa te pružanje tehničke i savjetodavne podrške potencijalnim prijaviteljima.


 

Pisane vijesti