Natječaj Veleposlanstva Francuske Republike za organizacije civilnog društva

Slika /slike/logo, vizuali i sl/novi logo Ambassade et Ured za udruge gov hr.jpg

U suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavljuje treći natječaj za organizacije civilnoga društva.

Ovaj Poziv ima za cilj jačanje francusko-hrvatskih partnerstava kroz razvoj malih projekata (maksimalni iznos potpore je 3.000 EUR) u jednom od tri prioritetna područja:
1. ravnopravnost spolova i borba protiv bilo koje vrste rodne diskriminacije, 
2. pomirba i promicanje tolerancije te 
3. zaštita okoliša i borba protiv klimatskih promjena. 

Potpora dodijeljena u okviru ovog poziva može pokriti troškove vezane uz aktivnosti kao što su organizacija konferencija i okruglih stolova, studijske posjete, zagovaranje, obrazovne aktivnosti namijenjene djeci i mladima, obuke, zajedničke publikacije.

Svi projekti moraju uključivati francusku komponentu u smislu povezanosti s nekom francuskom organizacijom ili institucijom, angažiranja francuskih stručnjaka, interesa za razmjenu iskustva s Francuskom itd., a kako bi se promicalo međusobno razumijevanje i razmjena iskustava između dviju zemalja.
 
Prijave moraju biti podnesene na engleskom jeziku i poslane e-poštom na adresu djuro.zifra@diplomatie.gouv.fr najkasnije do 28. ožujka 2021. godine.

Više informacija potražite u Pozivu na dostavu projektnih prijedloga i propisanim obrascima za prijavu projektnog prijedloga i proračun.

10. ožujka 2021. bit će održana informativna radionica za potencijalne prijavitelje. Molimo zainteresirane za sudjelovanje da se prijave popunjavanjem prijavnice kako bi dobili podatke za sudjelovanje na radionici i mogućnost postavljanja pitanja uživo.
 
Rok za prijavu na radionicu je 8. ožujka 2021. u 12:00 sati.
 
Tijekom čitavog događanja bit će omogućen prijenos uživo kako bi se omogućilo informiranje i aktivno sudjelovanje što većeg broja zainteresiranih. Za praćenje informativne radionice putem prijenosa uživo nije potrebna prijava. Web adresa putem koje će se moći pristupiti prijenosu uživo je: https://www.youtube.com/user/Uredzaudruge/live 

Snimka Informativne radionice dostupna je na Youtube kanalu Ureda za udruge.
 

Pisane vijesti