Natječaj za dodjelu nagrada za razvoj sudioničke demokracije i suradnje s građanima i organizacijama civilnog društva Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Nacionalna zaklada je 16. lipnja 2008. objavila natječaj za dodjelu nagrada jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave za razvoj sudioničke demokracije i suradnje s građanima i organizacijama civilnog društva s ciljem boljeg uključivanja građana i građanki u procese pripreme i provedbe javnih politika u lokalnoj i regionalnim zajednicama.

Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave mogu prijaviti primjere dobre prakse i svoja postignuća u razvoju sudioničke demokracije kroz unaprjeđenje sustavnog uključivanja građana i građanki u utvrđivanje prioriteta javnih potreba u zajednici te njihovog uključivanja u procese donošenja odluka u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Natječaj je otvoren do 19. rujna, a najboljima će nagrade biti dodijeljene 24. studenoga 2008. na svečanosti dodjele nagrada u Zagrebu.
 
Više o natječaju uz dokumentaciju dostupno je na stranicama Nacionalne zaklade.


Pisane vijesti