Natječaji u okviru programa «Europa za građane»

Sukladno Programskom vodiču programa Europa za građane, predstoje rokovi za podnošenje projektnih prijedloga za aktivnost 1. «Aktivni građani za Europu» i aktivnost 2. «Aktivno civilno društvo za Europu».
 
Aktivnost 1. «Aktivni građani za Europu», mjera 1.1. «Sastanci građana bratimljenih gradova», za što se prijave podnose do 1. veljače 2008. podrazumijeva sastanke koji će se početi održavati između 1. lipnja i 31. srpnja 2008. Radi se o okupljanju građana i skupina građana bratimljenih gradova, koristeći partnerstva među općinama za razvoj snažnog neformalnog i osobnog odnosa među njihovim građanima.
 
Rok za prijavu projektnih prijedloga u sklopu aktivnosti 2. «Aktivno civilno društvo za Europu», mjera 3. «Potpora projektima pokrenutim od strane organizacija civilnog društva» je 15. veljače 2008., a odnosi se na projekte koji počinju između 1. kolovoza i 1. prosinca 2008.
Cilj ove mjere je pružiti potporu konkretnim projektima organizacijama civilnog društva iz različitih zemalja sudionica u programu. Mogu se uključiti različite organizacije osnovane na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini. Projekti bi trebali biti usmjereni na podizanje svijesti o pitanjima od europskog interesa te o konkretnim rješenjima do kojih je moguće doći kroz suradnju ili koordinaciju na europskoj razini.

Više informacija te prijavne obrasce možete pronaći na stranicama Izvršne agencije:
Aktivnost 1., mjera 1.1. «Sastanci građana bratimljenih gradova»
o Aktivnost 2., mjera 3. «Potpora projektima pokrenutim od strane organizacija civilnog društva».
 
 
 
 


Pisane vijesti | Europa za građane