Održan drugi modul programa izobrazbe koordinatora za savjetovanje

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao je u ponedjeljak 20. veljače 2012. drugi modul Programa izobrazbe koordinatora za savjetovanje kojeg, u sklopu svojih zadaća, organizira za koordinatore savjetovanja sa zainteresiranom javnošću imenovane u tijelima državne uprave.

Seminar je organiziran u sklopu projekta IPA 2009 Jačanje kapaciteta Vladinog Ureda za udruge za izgradnju učinkovitog partnerstva s organizacijama civilnog društva u borbi protiv korupcije, kojeg Ured provodi od sredine 2011., čiji je cilj poboljšati ukupnu suradnju državnih tijela i organizacija civilnog društva u suzbijanju korupcije. Osim organizacije nekoliko javnih rasprava te pripreme i tiska sveobuhvatnog priručnika za savjetovanje, projekt je predvidio izradu i provođenje cjelovitog programa izobrazbe koordinatora za savjetovanje, imenovanih u tijelima državne uprave i uredima Vlade Republike Hrvatske, i to kroz tri modula.
 
Drugi modul ponudio je sudionicima još više praktičnog rada i izučavanja metodologije savjetovanja sa zainteresiranom javnošću te mogućnosti korištenja instrumenata koji su na raspolaganju. Program izobrazbe koordinatora za savjetovanje doprinosi podizanju njihovog kapaciteta za provođenje i koordinaciju savjetovanja, te jačanju sposobnosti praćenja i izvješćivanja relevantnim tijelima vezanim uz proces savjetovanja, a koordinatori savjetovanja sudjelovat će i u konačnoj doradi Priručnika, koji će kasnije služiti za širenje i afirmaciju standarda savjetovanja i na lokalnoj razini. Treći modul izobrazbe predviđen je za 5. ožujka 2012.  

              



Pisane vijesti