Održan okrugli stol na temu "Vrednovanje volonterskog rada u sustavu visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj"

U povodu obilježavanja Europske godine volontiranja 2011., u ponedjeljak 31. siječnja 2011., u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa održan je okrugli stol na temu: "Vrednovanje volonterskog rada u sustavu visokog obrazovanja u RH". Osim brojnih predstavnika akademske zajednice, organizacija civilnoga društva te ustanova u obrazovanju, na okruglom stolu aktivno su sudjelovali ministar znanosti, obrazovanja i športa, dr.sc. Radovan Fuchs, državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednik Povjerenstva za obilježavanje Europske godine volontiranja 2011., g. Stjepan Adanić,  rektor Zagrebačkog sveučilišta, Aleksa Bjeliš te predstavnica Hrvatske mreže volonterskih centara, gđa Ivana Kordić.

Cilj održavanja okruglog stola bilo je potaknuti i unaprijediti vrednovanje doprinosa takvoga rada u visokom obrazovanju, proširiti ideju volonterstva na odgoj i obrazovanje te pojačati suradnju i partnerstvo svih dionika koji se bave volonterstvom.
 
Organizatori okruglog stola su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske Nacionalni odbor za razvoj volonterstva i Hrvatska mreža volonterskih centara u partnerstvu s Projektom TACSO - Tehnička pomoć organizacijama civilnog društva.


Pisane vijesti