Održan Regionalni forum Europa za građane

18. studenog 2011. godine  u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH u Zagrebu je održan regionalni forum Europa za građane.

Cilj foruma bio je okupiti predstavnike organizacija civilnog društva i jedinica lokalne i regionalne samouprave iz zemalja sudionica programa Europa za građane iz regije te zemalja koje će mu se uskoro pridružiti (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Slovenija, Srbija) koji su razgovarali o izazovima i mogućnostima sudjelovanja  u programu Europa za građane, kao i dosadašnjim iskustvima i budućoj suradnji u okviru navedenog Programa.
 
                        

Sudionicima su predstavljeni pozivi na dostavu projektnih prijedloga  koji će biti otvoreni u sklopu programa Europa za građane u 2012. godini, uz naznaku osnovnih propozicija sudjelovanja. Svoja iskustva s provedbom projekata ugovorenih u sklopu programa Europa za građane podijelili su Miklos Barabas (Europski dom) iz Mađarske, Petar Čavlović (grad Varaždin) iz Hrvatske, gđa Valentina Disoska (Udruženje novinara za ljudska prava) iz Makedonije i gđa Klara Kržišnik (Udruga Geoss) iz Slovenije. Raspravljalo se o tome kako uspostaviti održivo europsko projektno partnerstvo, a dotakla se i tema ostalih aspekata provedbe programa Europa za građane, poput procesa prijave i administrativnog upravljanja projektom te poteškoća oko iznalaženja sufinanciranja i dostatnih sredstava za provedbu projekta do završne uplate.

               

Forum je bio prilila za uspostavljanje novih neposrednih kontakata, potencijalnih partnerstava za predstojeće natječaje kao i  razmjenu projektnih ideja, čime se povećavaju mogućnosti uspješnog sudjelovanja u Programu za zemlje regije.

                



Pisane vijesti | Europa za građane