Održan sastanak s Koordinacijom za očuvanje digniteta udruga u Republici Hrvatskoj

Slika /slike/v1-naslovna.jpg

Na poziv predsjednika Vlade mr. sc. Andreja Plenkovića u četvrtak 30. travnja 2020. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici  održan je sastanak s gospođom Svjetlanom Marijon i ostalim  predstavnicima  Koordinacije za očuvanje digniteta udruga u Republici Hrvatskoj  koja okuplja više od dvije stotine organizacija civilnoga društva.

Na poziv predsjednika Vlade mr. sc. Andreja Plenkovića u četvrtak 30. travnja 2020. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održan je sastanak s gospođom Svjetlanom Marijon i ostalim predstavnicima. Koordinacije za očuvanje digniteta udruga u Republici Hrvatskoj koja okuplja više od dvije stotine organizacija civilnoga društva.

Na sastanku s predstavnicima Koordinacije sudjelovali su ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Marko Pavić, ministar rada  i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, državni tajnik ministarstva rada i mirovinskoga sustava Dragan Jelić, ravnateljica Vladinog ureda za udruge Helena Beus, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Luka Bogdan i savjetnik u Uredu predsjednika Vlade Tomislav Leko.

Razgovaralo se o važnosti civilnoga društva s posebnim naglaskom na situaciju i posljedicama uzrokovanim od potresa i pandemije, financiranjem putem EU fondova, nacionalnom   financiranju, prijedlozima i modelima na koji način civilno društvo može pomoći zajednici u prevladavanju društvenih i ekonomskih aspekata krize s naglaskom na socijalnu inkluziju.Također je zaključeno da je održani sastanak samo jedan u nizu sastanaka.
Sljedeći sastanak održat će se unutar mjesec dana s ciljem kontinuiranog dijaloga s Koordinacijom za očuvanje digniteta udruga u Republici Hrvatskoj kako bi se što učinkovitije i žurno pronašla rješenja za prevladavanje krize.

                  


            


 

Pisane vijesti