Održana 1. sjednica Savjeta inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast

Slika /pics/Sjednica - široki plan.JPG

4. travnja 2017. u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova održana je 1. sjednica Savjeta inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast kojom je predsjedavala predsjednica Savjeta mr.sc. Marija Pejčinović Burić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Savjet inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast savjetodavno je tijelo Vlade Republiek Hrvatske čiji je cilj poticanje transparentnosti i otvorenosti tijela javne vlasti te uključivanje građana i civilnoga društva u oblikovanje javnih politika. Savjet okuplja predstavnike tijela javen vlasti, organizacija civilnoga društva, poslovnog sektora, akademske zajednice te medija.
 
Na sjednici su članovi Savjeta upoznati s cilejvima i mandatom Savjeta. Za zamjenika predsjednice Savjeta izabran je profesor Ivan Koprić, predsjednik Instituta za javnu upravu, te je suvojen Poslovnik Savjeta. Ukratko se osvrnulo na ulogu koju Republika Hrvatska ima kao članica Upravnog odbora inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast. Čalnovi Savjeta upoznati su s procesom izrade Akcijskog plana za provedbu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u razdoblju od 2017. do 2019. godine.
 
Prisutne se kratko informiralo i o Pariškoj deklaraciji te trenutnom izboru predstavnika organizacija civilnoga društva u Upravni odbor inicijative partnerstvo za otvorenu vlast.
 
Ovaj saziv je treći saziv Savjeta inicijaitive Partnerstvo za otvorenu vlast čija je Republika Hrvatska članica od 20111. godine.


Pisane vijesti | Partnerstvo za otvorenu vlast