Održana 2. sjednica šestog saziva Savjeta za razvoj civilnoga društva

  • Slika /slike/DSC_0653.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sjednica je održana 30. svibnja 2017. u prostoru Vlade Republike Hrvatske

Na 2. (tematskoj) sjednici šestog saziva Savjeta za razvoj civilnoga društva raspravljalo se o ključnim izazovima u provedbi Europskog socijalnog fonda u Republici Hrvatskoj.

Predstavnici organizacija civilnoga društva, članovi Savjeta, te gosti na sjednici istaknuli su probleme s kojima se organizacije civilnoga društva susreću pri provedbi projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda, te prijedloge za unaprijeđenje postojećih praksi.

Predstavnici tijela iz sustava upravljanja i kontrole korištenja Europskog socijalnog fonda izložili su na sjednici natječaje koje planiraju raspisati do kraja 2017. te je usuglašeno da će na temu Europskog socijalnog fonda biti u skorije vrijeme organizirana još jedna tematska sjednica Savjeta.

Članovi Savjeta su ujedno infromirani o održanim Danima otvorenih vrata udruga 2017. na kojima je od 25. do 27. svibnja organizirano više od 440 različitih događanja udruga diljem Hrvatske. Na sjednici je također raspravljano o napretku u izradi Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva za razdoblje 2017. - 2021. 

 

Pisane vijesti