Održana 4. (tematska) sjednica Savjeta za razvoj civilnoga društva

  • Slika /slike/DSC_0108.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sjednica je održana 12. srpnja u hotelu Academia u Zagrebu

4. sjednica Savjeta bila je posvećena Nacrtu Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2017. do 2021. godine. Na sjednici su osim članova i zamjenika članova Savjeta sudjelovali i članovi Radne skupine za izradu Nacrta Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2017. do 2021. godine.

Sukladno Odluci o osnivanju Savjeta zadaće Savjeta su i:
 
  •  sudjelovanje u kontinuiranom praćenju i analizi javne politike koja se odnosi i/ili utječe na razvoj civilnoga društva u Republici Hrvatskoj i međusektorsku suradnju;
  •  izvršavanje zadaća kojima se ostvaruje osnovna svrha djelovanja Savjeta, a obuhvaćeni su ciljevima Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva.

Na sjednici je predstavljena i vanjska evaluacija Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2012. do 2016. godine. Ured za udruge u srpnju 2016. objavio je Poziv za iskaz interesa za provedbu evaluacije Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva 2012.-2016. Evaluacija provedbe Nacionalne strategije planirana je kao vanjska evaluacija s fokusom na relevantnost definiranih ciljeva, mjera i aktivnosti, izazove u provedbi i neposredne učinke. Prepoznati čimbenici uspješnosti i izazovi dosadašnje provedbe poslužili su kao podloga za definiranje preduvjeta uspješne provedbe mjera u budućnosti i održavanja postignutih rezultata. Evaluaciju je provodio Ekonomski institut iz Zagreba. Na sjednici Savjeta evaluaciju su predstavile gđa Marijana Sumpor i gđa Irena Đokić sa Ekonomoskog instituta Zagreb.

Cjelokupan tekst vanjske evaluacije sa prilozima dostupan je ovdje.

Nakon predstavljanja rezultata evaluacije gđa Vesna Lendić Kasalo, ovlaštena za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za udruge, predstavila je Nacrt Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2017. do 2021. godine, prvenstveno mjere i aktivnosti u kojima je Savjet predviđen kao nositelj ili sunositelj. Također najavljeno je javno savjetovanje o Nacrtu Strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2017. do 2021. godine. koje će biti objavljeno 14. srpnja na portalu e-Savjetovanja.

 

Pisane vijesti