Održana dvodnevna radionica o procjeni projektnih prijedloga u okviru EU natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava

Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge organizirao je dvodnevnu radionicu za osobe uključene u proces procjene projektnih prijedloga u okviru EU natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava.

Tijekom radionice obrađene su sljedeće teme:

  • Proces procjene projektnih prijedloga,
  • Ocjenjivanje i komentiranje posredstvom postojećih obrazaca za procjenu projektnih prijedloga,
  • Izrada ujednačenih kriterija za procjenu projektnih prijedloga za buduće EU natječaje (IPA komponenta I. i IV., Europski socijalni fond),
  • Komentiranje Smjernica za buduće procjenitelje projektnih prijedloga (neposredni rezultat ovog IPA 2011 projekta).
Radionici su prisustvovali predstavnici tijela zaduženih za upravljanje i kontrolu korištenja sredstava iz fondova EU u području razvoja ljudskih potencijala (IPA komponenta IV., Europski socijalni fond – Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Odjel za financiranje i ugovaranje EU programa Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Ureda VRH za udruge) te pomoći u tranziciji i izgradnji institucija (IPA komponenta I. – Središnja agendija za financiranje i ugovaranje).
 
Radionici je prisustvovala i predstavnica koordinacijskog tijela (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU) zaduženog za koordinaciju korištenja sredstava iz pristupnih fondova EU te predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Državnog zavoda za zaštitu prirode.
 
Dvodnevni trening održan je u sklopu IPA 2011 projekta „Provođenje procjene projektnih prijedloga u sklopu IPA 2011 natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava za civilno društvo temeljem ujednačenih kriterija za procjenu“ koji za cilj ima razviti ujednačene kriterije za procjenu projektnih prijedloga za naredne natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava u području razvoja civilnoga društva u Republici Hrvatskoj.
 
Prezentaciju s radionice možete pronaći ovdje.


Pisane vijesti