Održana javna rasprava o Nacrtu strategije Vlade Republike Makedonije za suradnju sa civilnim društvom 2018. -2020 i Akcijskog plana za provedbu Strategije

  • Slika /slike/Javna rasprava Skopje.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U ponedjeljak, 16. travnja 2018., u Klubu tijela državne uprave u Skopju održana je javna rasprava o Nacrtu strategije Vlade Republike Makedonije za suradnju sa civilnim društvom 2018. -2020 i Akcijskog plana za provedbu Strategije.

U javnoj raspravi je sudjelovalo 50-ak predstavnika organizacija civilnoga društva i predstavnika tijela državne uprave. Raspravu su moderirale Marina Lochert Šoštarić iz Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Suzana Nikodijević Filipovska iz Odjela za suradnju s nevladinim organizacijama Glavnog tajništva Vlade Republike Makedonije. Na javnoj raspravi prisustvovali su i članovi projektnog tima Twinning light projekta „Further institutionalisation of structured mechanism/s for cooperation between the Government and civil society", koji su u sklopu projekta izradili Akcijski plan za provedbu Strategije Vlade za suradnju s civilnim društvom 2018-2020.

Javna rasprava održat će se i u Bitoli, u četvrtak 19. travnja 2018., a proces savjetovanja sa zainteresiranom javnošću traje do 30. travnja 2018. do kada se mogu dostaviti mišljenja i prijedlozi na Nacrt strategije Vlade Republike Makedonije za suradnju sa i razvoj civilnoga društva 2018. -2020 i Akcijskog plana za provedbu Strategije na e-mail adresu: nvosorabotka@gs.gov.mk.

Pisane vijesti | Twinning 2018.