Održana konstituirajuća sjednica Savjeta za suradnju sa i razvoj civilnog društva

  • Slika /slike/Council - MK.jpg
  • Slika
  • Slika

Sjednica je održana u zagradi Vlade u Skoplju 16. travnja

Savjet je osnovan Odlukom o osnivanju Savjeta za suradnju sa i razvoj civilnog društva iz 2016., a dopunom Odluke iz 2017. sastoji se od 31 člana: 15 predstavnika državnih tijela te 16 predstavnika organizacija civilnoga društva.
Konstituirajuću sjednicu vodila je najstarija članica Savjeta, predstavnica organizacija civilnoga društva Jasna Mandić (Resursni centar za roditelje djece s posebnim potrebama) a okupljenima su se na početku sjednice obratili zamjenica predsjednika Vlade i ministrica obrane, Radmila Šekerinska Jankovska te Nicola Bertollini, voditelj Odjela za suradnju u Delegaciji Europske unije.
Na konstituirajućoj sjednici uspostavljena je radna skupina za izradu Poslovnika o radu Savjeta koju čine dva predstavnika organizacija civilnoga društva i jedan predstavnik državnih tijela.
Sjednici su prisustvovali i članovi projektnog tima Twinning light projekta „Further institutionalisation of structured mechanism/s for cooperation between the Government and civil society" koji su u sklopu projekta izradili Prijedlog Poslovnika o radu Savjeta koji će biti dostavljen članovima Savjeta.

Pisane vijesti | Twinning 2018.