Održana radionica za novinare Hrvatske radiotelevizije

Slijedom zaključaka sastanka predstavnika Ureda za udruge i Savjeta za razvoj civilnog društva s čelnicima Hrvatske radiotelevizije (HRT), Ured za udruge, u suradnji s Edukacijskim centrom HRT-a, održao je u četvrtak, 5. svibnja 2011., poludnevnu radionicu za urednike i novinare HRT-a pod nazivom „Što (ne)znamo o civilnome društvu?“.

Cilj radionice bio je upoznati urednike i novinare televizije i radija o osnovnom pravnom i institucionalnom okviru za rad organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, dati pregled razvoja civilnoga društva u međunarodnom kontekstu, ali i kroz konkretan primjer osnivanja i djelovanja udruge pokazati sve mogućnosti i izazove s kojima se danas u Hrvatskoj susreću organizacije civilnoga društva u pogledu financiranja i sudjelovanja u oblikovanju javnih politika. Jedan od ciljeva radionice bio je pobuditi interes urednika i novinara za pojedine teme specifične za civilni sektor, kao što su volonterstvo, socijalno poduzetništvo, socijalno ugovaranje i slično, a namjera je u narednome razdoblju za svaku od ovih tema organizirati posebne radionice.
 
Započeta suradnja u skladu je s temeljnim programskim načelima HRT-a te misije HRT-a u kojoj informiranje i obrazovanje o demokraciji, civilnom društvu i kulturi javnog dijaloga ima važno mjesto.


Pisane vijesti