Održana rasprava i radionica o suradnji javne uprave i civilnog društva za službenike te predstavnike udruga Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije

U ponedjeljak, 9. prosinca 2013., u organizaciji Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge, Državne škole za javnu upravu i Virovitičko-podravske županije u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održana je rasprava i radionica „Javna uprava i civilno društvo – modeli suradnje u oblikovanju javnih politika“.
 
Rasprava je bila namijenjena službenicima koji u svakodnevnom radu surađuju s udrugama i ostalim organizacijama civilnog društva te službenicima koji rade na pripremi i provedbi strateških dokumenata i pripremi propisa, a potom i djelatnicima ureda državne uprave u županijama koji rade na poslovima registracije udruga te primjeni drugih propisa koji reguliraju djelovanje udruga i ostalih organizacija civilnog društva.
 
Svrha radionice i rasprave bila je potaknuti razmjenu iskustava i dobre prakse između lokalnih vlasti, organizacija civilnog društva i građana o modelima suradnje u oblikovanju javnih politika između javne uprave i civilnog društva, u skladu s mjerama Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2012. do 2016. godine.
 
(foto: www.vpz.hr)

 



Pisane vijesti