Održana šesta sjednica Međuresornog povjerenstva za koordinaciju politike financiranja projekata i programa udruga iz državnog proračuna Republike Hrvatske

 

U srijedu, 31. srpnja 2013., u zgradi Vlade Republike Hrvatske, održana je šesta sjednica Međuresornog povjerenstva za koordinaciju politike financiranja projekata i programa udruga iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Sjednicom je predsjedavala potpredsjednica Vlade Milanka Opačić.
 
 
 
Na sjednici je raspravljeno Izvješće o financiranju programa i projekata organizacija civilnoga društva iz javnih izvora u 2012. Gospođa Opačić naglasila je važnost što većeg usmjeravanja na korištenje programa i projekata iz fondova Europske unije koja će nam u narednom periodu biti dostupna u značajno većem iznosu nego u pretpristupnom razdoblju, za razliku od sredstava iz državnog proračuna i dijela prihoda od igara na sreću, na koja bi se svi korisnici proračunskih sredstava trebali oslanjati u što manjem obujmu, te nastojati maksimalno racionalizirati zahtjeve iz navedenih izvora.
 
Predstavljeni su planovi i prioriteti financiranja programa i projekata udruga iz javnih izvora u 2014. te su raspravljeni kriteriji raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za programe organizacija civilnog društva za 2014. godinu. Predložen je novi model financiranja programa i projekata udruga u 2014. godini u sklopu kojega bi veću podršku u provedbi natječaja pružali Ured Vlade RH za udruge, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u suradnji s regionalnim zakladama i regionalnim centrima podrške. Cilj je novog modela podrške osigurati kvalitetniju pripremu i provedbu natječaja, ali i praćenje i vrednovanje rezultata programa i projekata udruga iz javnih izvora.
 
 

 



Pisane vijesti